dissabte, 20 de desembre del 2008

El tripartit MENTEIX i fa ESCARNI de les restes dels combatents de la Batalla de l'Ebre


Fa molts dies i mesos, que molta gent estem denunciant la VERGONYA que implica la instal·lació d’un parc eòlic sobre les restes dels soldats de la batalla de l’Ebre.

Vam denunciar que aquests parcs s’instal·laran sobre turons absolutament emblemàtics de la Batalla de l’Ebre. Turons en els que hi reposen les restes de centenars i centenars de combatents de la Batalla de l’Ebre. Restes que en molts casos estaven a la vista de tothom, i que només l’aïllament i la difícil accessibilitat havien impedit fossin saquejades.

En aquell moment vam publicar un reportatge fotogràfic que va commoure molta gent. Molts mitjans de comunicació també se’n van fer ressò. Evidentment, els mitjans públics catalans, no. Però les nostres protestes i la nostra mobilització es va estendre.

Tant que fins i tot un govern tan insensible i reaccionari com el tripartit, es va veure obligat a fer-hi alguna cosa. Avui en tenim el resultat: la Generalitat, el tripartit, es vanta d’haver recollit 394 restes humanes, corresponents a 35 persones. Us prego que llegiu la nota de premsa del "nostre" govern, perquè veieu que no exagerem ni un milímetre.

Perquè us haig de dir que aquest comunicat de premsa del govern és LA MÉS GRAN VERGONYA de tot plegat, és PUR ESCARNI sobre la nostra causa, sobre la nostra lluita per la preservació d’aquests espais i la recuperació digna de les restes dels combatents de la Batalla de l’Ebre.

El govern parla de “finalitzada la primera fase”. No hi haurà més fases. No hi haurà més fases perquè ja s’estan construïnt els molins. I els molins, que són, perquè us feu una idea, alts com la torre AGBAR, impliquen trinxar absolutament tot el terreny on s’instal·len. No hi haurà més fases sobre els indrets on es localitzin els molins. Simplement les restes dels combatents de la batalla de l’Ebre desapareixeran, seran trinxades, per la maquinària necessària per plantar aquests molins i fer els seus fonaments.

El govern, el tripartit, porta a extrems mai vistos el seu cinisme i hipocresia. Reconeix que només ha recollit les “restes superficials”. Són les restes que vam fotografiar per documentar la nostra denúncia. Són tots aquests ossos dels combatents que el pas del temps ha anat deixant al descobert. Per això les qualifiquen de “superficials”, perquè estan a la superfície.

El problema, la gran qüestió és que sota la superfície hi ha centenars i centenars de restes dels combatents de la batalla de l’Ebre. Nosaltres hem calculat que als turons que seran arrassats per la depredació eòlica hi reposen –sota la superfície- les restes d’entre 300 i 400 combatents. Aquestes restes no han estat recuperades. I seran trinxades. No es podran recuperar mai. Seran VILMENT DESTRUÏDES.

Però seran destruïdes amb total consciència i coneixement de que seran destruïdes. Això és el que és dramàtic i gravíssim. El reconeixement de l’existència d’aquestes restes “superficials” i la pròpia denominació gens eufemística, indica que n’hi ha moltes més sota la superfície. I aquestes restes no superficials seran arrassades. No hi haurà noves fases, perquè no s’ha aturat l’establiment dels molins sobre aquests indrets.

No us penseu, tanmateix, que el comunicat del govern no té la seva importància, ni que sigui vergonyós. La màfia depredadora, tots els interessos creats, la negació de l’evidència sobre aquestes restes havia estat fins ara total. Fins al punt que fins i tot se’ns havia acusat a nosaltres d’haver escampat aquests ossos per aquests turons.

Com veieu, el desvergonyiment és total, absolut. I faran el que sigui en el seu pla depredador.

Estem, per tant, davant una situació gravíssima que cal denunciar per tots els mitjans que tinguem a l’abast:
1. La Generalitat, el tripartit, finalment ha reconegut l’evidència, ha reconegut que en els turons on s’han d’instal·lar els molins hi havia tot de restes de combatents escampades. Les ha qualificat de “restes superficials”, i n’ha establert vora 400 restes recuperades.

2. La Generalitat, el tripartit, menteix, i parla d’una “primera fase”, però no hi haurà més fases. No n’hi haurà perque sobre aquests turons on s’han trobat i recuperat restes “superficials” n’hi ha centenars i centenars de “no superficials”. I les no superficials seran arrassades per la instal·lació del parc eòlic. No hi haurà, per tant, possibilitat de noves fases.

3. La vergonya, la ignomínia és total i a la vista de tothom. Finalment s’ha reconegut tot el que havíem denunciat. Es publicita una acció miserable que només ha recuperat restes en superfície (que per contrast implica directament el reconeixement de restes en “no superfície”). I reconeixent que existeixen restes en “no superfície” no es fa res per aturar la depredació eòlica, per aturar la instal·lació del parc eòlic en aquests indrets.

4. La vergonya és tan gran que fins i tot oculten, menteixen, sobre els indrets on s’han localitzat aquestes restes. No és cert, com diu el comunicat del govern català, que s’hagin recuperat al “Mas de la Pila”. Això és mentida. Menteixen per ocultar en el seu comunicat que s’han recuperat en cotes, en turons, on s’han d’instal·lar els molins.

Aquesta setmana, sorprenentment, la Televisió de Catalunya, amb el seu programa 30 minuts, ha estat treballant aquest tema. Han filmat i han fet entrevistes. Això està molt bé. Però la pregunta que ens hem de fer és si aquest programa del 30 minuts únicament servirà per poder-lo gravar i, d’aquí uns anys, avergonyir-nos tots plegats del que hem tolerat fer. De la ignomínia que, amb plena consciència i dades, està perpetrant el tripartit amb aquest tema.

Només hi ha una sol·lució digna: la moratòria d’instal·lació de molins en indrets emblemàtics de la Batalla de l’Ebre, com a primer pas per a un pla integral de recuperació de les restes dels combatents de la Batalla de l’Ebre.